expr:class= '"loading" + data:blog.mobileClass'>

понедельник, 1 августа 2016 г.

Як створити рубрики в блогах на Blogger.

Як створити рубрики в блогах на Blogger

На відміну від сайтів на інших платформах, в Bloggere не передбачено спочатку створення рубрик, що не дуже зручно. Але, все-таки, можливість об'єднати статті по темам в блогах існує.
Об'єднати пости за певними темами, зробити рубрики в Blogger'е нам допомагають ярлики. Нагадаю, що для того щоб ярлики "працювали", потрібно їх привласнювати до кожної статті.

Три варіанти створення рубрик в Blogger.




Варіант 1. За допомогою гаджета "Ярлики".



Детально про цей гаджет і його настройки  в статті Ярлики і  теги в Blogger.

Гаджет "ярлики" у вигляді списку або  тегів можна розташувати як в боковій колонці блогу, так і в футері (нижньої частини). Плюс є можливість вибрати для відображення лише певні ярлики.

І ще. Цей гаджет можна додавати в блог стільки раз, скільки Вам потрібно! Наприклад, в моєму блозі Я сама блогер в боковій колонці (на момент написання статті) додано 2 гаджета "Ярлики": 1) з назвою "Налаштування блогу" і 2) з назвою "Дизайн блогу". І обрані для відображення ярлики на ці теми.

Варіант 2. Вивести на статичні сторінки блогу записи по одному ярлику з графікою.

Тут потрібно використовувати спеціальний HTML-код і налаштовувати кольорове оформлення блоків з назвами статей, відповідне для Вашого блогу.

Виглядає це досить цікаво, але іноді ця сторінка вантажиться в браузері довше звичайних.

Варіант 3. Вивести всі записи блогу по одному ярлику на статичну сторінки, не змінюючи оформлення.

При цьому, статична сторінка виглядати буде як Головна сторінка блогу. Або також, коли Ви здійснюєте пошук за будь-яким ярлику в блозі, натискаючи на назву ярлика в гаджеті Ярлики, і Вас "перекидає" на сторінку пошуку.

Отже, як зробити рубрики в Blogger даними способом:

1) Якщо у Вас ще не додано в блог гаджет Ярлики - додати його в бічну колонку з відображенням в гаджеті тих ярликів, за якими будете робити рубрики.

2) Додати (якщо у Вас ще не додано в блог) гаджет Сторінки. Зараз, в пункті Дизайн.
Ви можете розмістити його в боковій колонці, але частіше за все сторінки розташовують під шапкою блогу. Виходить свого роду горизонтальне меню з вкладками = сторінками.
(Якщо виникли труднощі - читайте Як зробити сторінки верхніми вкладками).

Нагадаю, що за все можна створити до 20-ти статичних сторінок.

3) Заходимо в пункт Дизайн блогу -> Гаджет Сторінки -> Змінити



4) У налаштуваннях гаджета натискаємо + Додати зовнішнє посилання




  5) Вписуємо Заголовок сторінки - це буде назва рубрики.

6) Інтернет-адреса (URL) - сюди нам потрібно вставити посилання на ярлик, за яким будуть об'єднуватися статті і відображатися на статичній сторінці.

Для цього знаходимо в боковій колонці гаджет Ярлики -> на потрібному ярлику натискаємо правою кнопкою миші -> вибираємо "копіювати адресу посилання". Потім вставляємо це посилання в рядок Інтернет-адреса (URL). Перевіряємо, щоб на початку рядка http: // не дублювати.
Натискаємо кнопку Зберегти посилання.

7) Після цього в списку значків (все в налаштуваннях гаджета Сторінки) з'явиться прямокутник з назвою Вашої рубрики. Прямокутники можна перетягувати вище або нижче, тим самим змінюючи порядок розташування сторінок = рубрик в блозі.

8) Натискаємо в налаштуваннях гаджета кнопку Зберегти.

Аналогічним способом можна створити рубрики з відображенням статей з інших тем = ярликів.

Для прикладу я створила тільки одну рубрику в іншому блозі. Посилання на рубрику там розміщена якраз на одній з верхніх вкладок.

Вибирайте спосіб об'єднання статей по одній темі і створюйте рубрики в своїх блогах на Blogger. Успіхів вам! :)

Комментариев нет:

Отправить комментарий